|
Από τα βασικά προϊόντα που πουλούσε τότε ο πατέρας τους (αμύγδαλα, σπόρια, φιστίκια, στραγάλια, φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια, σύκα, δαμάσκηνα Σκοπέλου και σταφίδες), πλέον έχουν επεκταθεί σε ποικιλίες και αυτή τη στιγμή στο μαγαζί τους υπάρχουν 160 διαφορικά είδη ξηρών καρπών, αποξηραμένων και ζαχαρωμένων φρούτων και άλλων γλυκισμάτων.
Ο κ. Καραφουλίδης εξήγησε πως όταν το μαγαζί ξεκίνησε να έχει ραγδαία φήμη, χτίσανε ένα διώροφο εργαστήριο στο Κορδελιό πριν από 50 χρόνια, όπου εκεί μεγαλουργούν. Στο εργαστήριο υπάρχουν παραδοσιακοί φούρνοι και μπακιρένια καζάνια 300 κιλών όπου οι «ψητάδες», που γνωρίζουν την τέχνη των ξηρών καρπών, ψήνουν τα σπόρια και τα στραγάλια. Παράλληλα, οι φούρνοι αρτοποιίας ψήνουν καθημερινά αμύγδαλα και φιστίκια με παραδοσιακό τρόπο κι έτσι το προϊόν κρατιέται ολόφρεσκο και τραγανό. Στη συνέχεια, οι ξηροί καρποί καβουρδίζονται και αλατίζονται. Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι χρονοβόρα και απαιτητική αλλά το αποτέλεσμα είναι 100% εγγυημένο, καθώς στο τέλος γίνεται και ο προβλεπόμενος ποιοτικός έλεγχος.
Παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια έχουν γεννηθεί νέες και εύκολες μέθοδοι και τεχνικές, στους Ξηρούς Καρπούς «Ηρακλής» προτιμούν να μένουν παραδοσιακοί και αυθεντικοί. Άλλωστε, αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που ο κόσμος τους προτιμά όλες αυτές τις δεκαετίας. Στο μαγαζί υπάρχουν πληθώρα επιλογών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και σίγουρα θα ικανοποιήσουν και την πιο απαιτητική προτίμηση των καταναλωτών.
|
|